Επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου αποδεικνύεται το φεγγάρι σύμφωνα με πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα, που υποστηρίζουν ότι η σκόνη του δημιουργεί ένα ιδιαίτερα τοξικό περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ή ακόμη κ εμφάνιση καρκίνου.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί αναφέρουν ότι η μακροπρόθεσμη έκθεση στη σκόνη της Σελήνης είναι άκρως επιβλαβής για τον άνθρωπο και υποστηρίζουν ότι ακόμα και η σύντομη έκθεση των αστροναυτών της αποστολής Apollo στη σκόνη της Σελήνης είχε δυσάρεστες συνέπειες στο δέρμα, τα μάτια και τους πνεύμονες τους, παρόλο που φορούσαν ειδικές στολές.

Η εισπνοή της βλαβερής σκόνης της Σελήνης ευθύνεται για σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όπως φλεγμονές του αναπνευστικού συστήματος ακόμη και καρκίνο, ενώ είναι ακόμα πιο επιβλαβής κι από γνωστούς ρύπους της Γης όπως ο αμίαντος και η ηφαιστειακή τέφρα.

Παράλληλα, το γεγονός ότι η σεληνιακή σκόνη εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία και ακτινοβολία πρωτονίων προσθέτει σοβαρούς δερματικούς ερεθισμούς ή και βλάβες στους κερατοειδείς των ματιών στις επιβλαβείς συνέπειες της.

Πηγή: www.kalyterotera.gr