Αναβάθμιση για την εφαρμογή στο λειτουργικό Αndroid
Όπως αναφέρθηκε, χθες το βράδυ, από το πρακτορείο ειδήσεων, το 9to5Mac, η Google ανακοίνωσε μια μεγάλη ενημέρωση για την εφαρμογή τους στο λειτουργικό Android αλλά επίσης υποσχέθηκαν ότι η ενημέρωση αυτή , θα «χτυπήσει» σύντομα και για iOS «σύντομα».



- Σχεδιασμένη για tablets: Ένα ειδικό σχεδιασμένο design, οπού «φέρνει» όλα τα χαρακτηριστικά αυτά για tablets των Android και iPads, η οποία καθιστά την εξερεύνηση του κόσμου πιο άνετη , πιο ομαλή και διασκεδαστική.

- Βελτιωμένη πλοήγηση: Έκτος από τις τρέχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες , προσθέθηκαν δύο νέα χαρακτηριστικά για να σας βοηθήσει να πειρηγθείτε γύρω από την κυκλοφορία. Μπορείτε τώρα να δείτε αναφορές για προβλήματα στο δρόμο και να πατήσετε πάνω για να δείτε ποιο είναι το πρόβλημα ή το περιστατικό. Ενώ είστε στον δρόμο, το Google Maps θα σας ενημερώνει με καλύτερη διαδρομή , αν είναι διαθέσιμη ,ώστε να πάτε στον προορισμό σας πιο γρήγορα. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο σε Android, προς το παρόν, ενώ έρχεται σύντομα για το iOS. Ωσόσο, η κυκλοφοριακές ενημερώσεις δεν είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα.

- Σύστημα κριτικής: Στην αναβάθμιση που ανακοινώθηκε, προστέθηκε ένα καινούργιο σύστημα κριτικής οπού μπορείτε να κρίνετε μέχρι και πέντε αστεράκια και να δείτε τις κριτικές των φίλων σας σε εστιατόρια, μπαρ , καφετέριες κ.α. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε για τους χρήστες των Η.Π.Α , ότι προστέθηκε η Zagat, μια εταιρία που έχει επιμεληθεί τα αποτελέσματα αναζήτησης για τα πιο κοντινά καταστήματα ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε γρηγορότερα τα καλύτερα Restaurant, μπαρ κ.α.

Υπάρχουν επίσης, και άλλες, μικρές μεν, ενημερώσεις όπως αλλαγές σε «εκτός σύνδεσης» χάρτες αλλά και στην κατηγορία «Οι χάρτες μου».

Η ανανεωμένη εφαρμογή για Android, μοιάζει πολύ με την εφαρμογή της Google για iOS που κυκλοφόρησε τα τέλη του περασμένου έτους (εμφανή είναι τα σχόλια των reviewers, οπού λένε ότι οι χάρτες του iOS είναι πολύ καλύτεροι από τους χάρτες του Android) .

Επίσης, άλλο ένα διασκεδαστικό γεγονός: Επειδή οι μεταφορείς και οι κατασκευαστές είναι τόσο αργοί για να ενημερώσουν το λειτουργικό Android, μόνο το 60% των Android χρηστών θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους νέες χάρτες (Android 4.03+ μόνο), ενώ πάνω από το 90% των iOS χρηστών είναι στην iOS 6 +, η οποία θα πάρει τα νέα χαρακτηριστικά και θα μπορούν να έχουν όλοι την δυνατότητα της χρησιμοποιήσης των χαρτών.



Πηγή: greekapplenews.gr