Η NASA αναγκάστηκε να διακόψει εσπευσμένα το διαστημικό περίπατο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) όταν ο ιταλός αστροναύτης Luca Parmitano ανέφερε επικίνδυνη διαρροή νερού στο κράνος του, που παραλίγο να τον πνίξει.

Ο Parmitano χρειάστηκε τη βοήθεια των συναδέλφων του για να καταφέρει να μπει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (AFP) Ο Parmitano χρειάστηκε τη βοήθεια των συναδέλφων του για να καταφέρει να μπει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (AFP) Ο πρώτος αστροναύτης της Ιταλίας βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτή την τρομακτική εμπειρία όταν χύθηκε σχεδόν μισό λίτρο πόσιμου νερού από το ειδικό ασκό της στολής του στο εσωτερικό του κράνους του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μιλήσει και να ακούσει τον ασύρματο, μένοντας για αρκετή ώρα χωρίς επικοινωνία έξω από τον σταθμό.

Τελικά, ο 36χρονος Parmitano, πρώην πιλότος και αξιωματικός της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας, κατάφερε να μπει στον ISS με τη βοήθεια του αμερικανού συνεργάτη του Christopher Cassidy, που βρισκόταν και αυτός στον διαστημικό περίπατο.

Ήταν ο δεύτερος διαστημικός περίπατος για τους δύο αστροναύτες μέσα σε οκτώ μέρες, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης.


Εξαιτίας του νερού στο κράνος, ο Parmitano δεν μπορούσε να μιλήσει και να ακούσει τον ασύρματο, μένοντας για αρκετή ώρα χωρίς επικοινωνία έξω από τον σταθμό (AFP) Εξαιτίας του νερού στο κράνος, ο Parmitano δεν μπορούσε να μιλήσει και να ακούσει τον ασύρματο, μένοντας για αρκετή ώρα χωρίς επικοινωνία έξω από τον σταθμό (AFP) Ο Parmitano ξάφνιασε τους πάντες όταν είπε στον ασύρματο πως νιώθει νερό στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Αρχικά, νόμιζε πως ήταν ιδρώτας από την κόπωση αλλά στην πορεία τον διαβεβαίωσαν πως δεν ήταν ιδρώτας αλλά πόσιμο νερό από τον ασκό του, που είχε διαρρεύσει στο εσωτερικό της στολής του.

Η NASA σπάνια διακόπτει διαστημικό περίπατο. Το 2004, είχε διακόψει ξανά τον διαστημικό περίπατο ενός Ρώσου και ενός Αμερικανού μετά από 14 λεπτά, εξαιτίας ξανά προβλήματος με τη διαστημική στολή. Αυτή τη φορά, η αποστολή διήρκησε 32 λεπτά.

Παρακολουθείστε το βίντεο με τη διακοπή της διαστημικής αποστολής:



Πηγή: www.enet.gr