Αν και φαίνεται το ίδιο στα μάτια μας, όπως και οι άλλες εικόνες των δακτυλίων, αυτή η υπέρυθρη εικόνα των δακτυλίων του Κρόνου ελήφθη με ένα ειδικό φίλτρο που αφήνει την είσοδο σε φως πολωμένο μόνο σε μία κατεύθυνση. Οι επιστήμονες μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις εικόνες για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη φύση των σωματιδίων που συνθέτουν τους δακτυλίους του Κρόνου.

Το φωτεινό σημείο στα δαχτυλίδια είναι το “κύμα ανακοπής” όπου η γωνία Ήλιου-Δακτυλίων-Διαστημόπλοιο διέρχεται μέσω μηδέν μοιρών. Οι επιστήμονες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το μέγεθος αυτού του φωτεινού σημείου για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις επιφανειακές ιδιότητες των σωματιδίων των δακτυλίων.

Η θέα αυτή κοιτάει προς την ηλιόλουστη πλευρά των δακτυλίων από περίπου 19 μοίρες πάνω από το επίπεδό τους. Η εικόνα λήφθηκε με την ευρυγώνια κάμερα του διαστημικού σκάφους Cassini στις 18 Αυγούστου 2013, χρησιμοποιώντας ένα φασματικό φίλτρο ευαίσθητο σε μήκη κύματος κοντά στο υπέρυθρο φως επικεντρωμένο στα 705 νανόμετρα.

Η εικόνα αυτή τραβήχτηκε από απόσταση περίπου 1.100.000 χιλιόμετρα από τον Κρόνο και η γωνία ανάμεσα στον Ήλιο-δακτύλιους-διαστημικό σκάφος, ή η φάση, είναι 7 μοίρες. Η κλίμακα της εικόνας είναι 68 χιλιόμετρα ανά pixel.

πηγή: www.tsene.com