Η NASA ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ

Worldjudge:  Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...Γνωρίζουν όλοι εκεί στη NASA δεκαετίες τώρα την ύπαρξη ανώτερων εξωγήινων πολιτισμών. Προσωπικά την χθεσινή είδηση την εξέλαβα ως εξής: Σε μια δεκαετία από σήμερα θεωρούν πως θα δεχτούν πιο εύκολα την ύπαρξη ενός εξωγήινου πολιτισμού απ'ότι σήμερα. Φυσικά μην γελιέστε, θα κάνουν λόγο αρχικά για μικρόβια ή κάποιους μονοκύτταρους οργανισμούς.
Να το θυμάστε.
Υπάρχει πρωτόκολλο ασφαλείας το οποίο απαγορεύει ρητά για λόγους εθνικής ασφάλειας την γνωστοποίηση εξωγήινης ευφυίας. Δηλαδή, ακόμα και αν γνωρίζει η ίδια η NASA (που γνωρίζει... πιστέψτε με...) απαγορεύεται αυτή την στιγμή να το ανακοινώσει.
Οπότε σε καμιά δεκαριά χρόνια όταν ίσως πλέον οι συνθήκες θα το ευνοούν περισσότερο θα αναμένουμε τα "φρέσκα" νέα.

Να θυμίσω επίσης ότι τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ  2013 σε συνέδριο που έγινε στο Νταβός της Ελβετίας, στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που έγινε τον  σ' ένα εξέχον χιονοδρομικό κέντρο,και μια επιχειρηματική ελίτ του κόσμου συναντήθηκαν με οικονομικούς και πολίτικους ηγέτες για να συζητήσουν τι πρέπει να περιμένουμε για τα επόμενα 10 χρόνια....

Οι ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου ενώθηκαν με "εξέχοντες πολιτικούς και τραπεζίτες".   Για το 2013, δόθηκε μια 80-σελίδη ανάλυση των 50 κινδύνων για τα επόμενα 10 χρόνια που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες.

Η Global Risks 2013 έκθεση είναι μια μακρά λίστα για προγνωστικά για το τι οι ηγέτες του κόσμου θα πρέπει να προγραμματίσουν για να αποφευχθούν τα συστημικα σοκ και καταστροφικά γεγονότα. Ανάμεσα στον κατάλογο είναι πέντε παράγοντες Χ σύμφωνα με την έκθεση. Ένας από τους παράγοντες X είναι η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής.

Αυτά για να καταλάβετε αγαπητοί φίλοι τι διαδραματίζεται πίσω από τους φανταχτερούς τίτλους.... Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

To ακόλουθο άρθρο από enikos.gr
Ο γαλαξίας μας αποτελείται από διακόσια εκατομμύρια πλανήτες που μοιάζουν με τον δικό μας, τόνισε σε ομιλία της, στην Ουάσιγκτον, η επικεφαλής επιστήμονας της NASA, Ellen Stofan, η οποία δήλωσε ότι δεν γεννάται θέμα, αν οι επιστήμονες θα ανακαλύψουν εξωγήινους, αλλά αυτό θεωρείται δεδομένο.

Η ίδια υποστήριξε ότι οι επιστήμονες της NASA γνωρίζουν καλά πού να ψάξουν για στοιχεία εξωγήινης ζωής σε άλλους πλανήτες, πώς να ψάξουν και επιπλέον διαθέτουν και την απαραίτητη τεχνολογία. Με αυτά τα δεδομένα η Stofan θεωρεί ότι μέσα στα επόμενα δέκα με είκοσι χρόνια θα έχουμε σίγουρα ανακαλύψει εξωγήινη ζωή σε άλλους πλανήτες του γαλαξία μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Stofan, o Jeffery Newmark, διευθυντής Ηλιοφυσικής στη NASA, πρόσθεσε ότι: «Δεν συζητάμε για το αν θα ανακαλύψουμε εξωγήινους, αλλά για το πότε θα τους ανακαλύψουμε», ενώ η Stofan πρόσθεσε να μην περιμένουμε να βρούμε «μικρά πράσινα ανθρωπάκια, αλλά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για μονοκύτταρους οργανισμούς».

Ο Jim Green, διευθυντής πλανητικής επιστήμης στη NASA, δήλωσε ότι σε μια πρόσφατη μελέτη της ατμόσφαιρας του Άρη βρέθηκε ότι το 50% στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη είχε κάποτε ωκεανούς με βάθος πάνω από 1.500 μέτρα. Η ίδια μελέτη αποκάλυψε ότι στον «κόκκινο» πλανήτη υπήρξε νερό για διάστημα περισσότερο από 1.200 εκατομμύρια χρόνια!

Οι επιστήμονες με την χρήση του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble έχουν αποκτήσει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι το φεγγάρι του πλανήτη Δία, ο Γανυμήδης, έχει αλμυρό νερό και υπόγειους ωκεανούς, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται ανάμεσα σε δύο στρώματα πάγου. Αυτά τα ευρήματα σε συνδυασμό με τα πλούσια μεταλλικά στοιχεία που υπάρχουν στο φεγγάρι του Κρόνου, τον Εγκέλαδο, συνηγορούν ότι τα συστατικά για την διαμόρφωση ζωής, όπως εμείς την γνωρίζουμε, υπάρχουν και σε άλλους πλανήτες.Πηγή: worldjudge.blogspot.gr