Το Graph Search, η νέα μηχανή αναζήτησης του Facebook γίνεται διαθέσιμη στο κοινό.

Η νέα μηχανή αναζήτησης του Facebook είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους στους χρήστες στις ΗΠΑ, και σιγά σιγά ενεργοποιείται και στους υπόλοιπους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Το «Graph Search», η νέα μηχανή αναζήτησης του Facebook μπορεί και αξιοποιεί όλα τα δεδομένα που έχουν αναρτήσει τα μέλη της πλατφόρμας και στη συνέχεια μέσα από αυτά μπορεί και απαντάει σε ερωτήσεις που μπορεί να του κάνει ο χρήστης για να μάθει πράγματα για κάποιον άλλο χρήστη του Facebook όπως, για παράδειγμα, «ποια είναι τα αγαπημένα εστιατόρια στην Αθήνα που αρέσουν στον Χ».

Εκτός όμως από αυτό η νέα μηχανή αναζήτησης του Facebook, μπορεί κι εντοπίζει πληροφορίες ακόμα και για άτομα που δεν είναι Facebook φίλοι...



Όπως είναι λογικό οι πληροφορίες που έχει το Facebook από τους ίδιους τους χρήστες του του δίνουν αναμφισβήτητα ένα μεγάλο πλεονέκτημα αφού μπορεί να συσχετίζει πληροφορίες με διαφορετικούς τρόπους απ' ό,τι οι άλλες μηχανές αναζήτησης ενώ μπορεί και “καταλαβαίνει” ολόκληρες προτάσεις και όχι απλώς να επεξεργάζεται «λέξεις-κλειδιά».

Πηγή: www.newsit.gr